Smilies not showing

Need help with your forum? Ask away. Remember though that there's always http://www.phpbb.com/community

Moderator: Experts

Post Reply
Richard
Posts: 5
Joined: Sun Nov 09, 2008 9:58 am
Location: Birmingham UK

Smilies not showing

Post by Richard » Sun Nov 09, 2008 10:13 am

Hi I am havig trouble getting smilies to show on my forum.

I have uploaded the smilies to the Images / Smilies folder of my file manager but they will not show when I log into the forum. I hve purged the cache and refreshed the style several times without any joy.

When I got to ACP /Posting / smilies / add multiple smilies, the smilie will show up. But when I enter a smilie code and emotion the image shows up as a box with red cross inside.

I am using prosilver theme and all smilies are saved as gif files.

Here are a couple of pics to show what I mean
Attachments
untitled 3.JPG
The smilie in Add multiple smiles screen
untitled 4.JPG
Once the code and emotion is added there is no pic

User avatar
DavidIQ
Site Admin
Posts: 581
Joined: Thu Sep 07, 2006 4:31 pm
Location: Earth
Contact:

Re: Smilies not showing

Post by DavidIQ » Tue Nov 11, 2008 9:03 am

Have you modified any of the .htaccess files anywhere on your site/forum?

Richard
Posts: 5
Joined: Sun Nov 09, 2008 9:58 am
Location: Birmingham UK

Re: Smilies not showing

Post by Richard » Tue Nov 11, 2008 5:55 pm

Hi David

The only things I have changed is the following mod http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 0&t=748155 and the standard board set up through the ACP

Here is a link to my board http://www.forum.koi-corner.net/

User avatar
DavidIQ
Site Admin
Posts: 581
Joined: Thu Sep 07, 2006 4:31 pm
Location: Earth
Contact:

Re: Smilies not showing

Post by DavidIQ » Tue Nov 11, 2008 6:48 pm

PM me FTP details for your site so I can take a look. I'll also register to take a better look. I'll need to be admin.

Richard
Posts: 5
Joined: Sun Nov 09, 2008 9:58 am
Location: Birmingham UK

Re: Smilies not showing

Post by Richard » Wed Nov 12, 2008 4:01 pm

Hi David

I have made you admin of the forum and PM'd you the link to the ftp files

Cheers

Richard

User avatar
DavidIQ
Site Admin
Posts: 581
Joined: Thu Sep 07, 2006 4:31 pm
Location: Earth
Contact:

Re: Smilies not showing

Post by DavidIQ » Wed Nov 12, 2008 4:27 pm

I can't actually go in using the link you PMd me but it's ok. I think I see what's going on. Try renaming the smiley gif files and remove the brackets from the name and try again i.e. I see that you have 021[1].gif as one of the smilies. Try renaming it to 021_1.gif and try it again and see if that does the trick. This could just be a bug in phpBB3. I'll wait and see the results of renaming the image files before I report it over at phpBB.com.

Richard
Posts: 5
Joined: Sun Nov 09, 2008 9:58 am
Location: Birmingham UK

Re: Smilies not showing

Post by Richard » Wed Nov 12, 2008 4:33 pm

Should I rename the original files and download them again or just rename them in ACP :?:

User avatar
DavidIQ
Site Admin
Posts: 581
Joined: Thu Sep 07, 2006 4:31 pm
Location: Earth
Contact:

Re: Smilies not showing

Post by DavidIQ » Wed Nov 12, 2008 4:39 pm

No...physically rename them through FTP and then go to ACP and try adding the smilie again. Only do 1 of them...this is only a guess as to what's really wrong. I'd have done it myself but I'd need FTP login credentials and all that jazz. Might as well let you do it and we both learn something in the process ;-)

Richard
Posts: 5
Joined: Sun Nov 09, 2008 9:58 am
Location: Birmingham UK

Re: Smilies not showing

Post by Richard » Wed Nov 12, 2008 5:18 pm

Hi David

I changed the smilie name in the ftp file as you suggested. I installed 2 smilies and they both show up as they should.

Thanks so much for your help. :D

User avatar
DavidIQ
Site Admin
Posts: 581
Joined: Thu Sep 07, 2006 4:31 pm
Location: Earth
Contact:

Re: Smilies not showing

Post by DavidIQ » Wed Nov 12, 2008 5:32 pm

Excellent! Glad I could help :-)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest